23.02.17-Siste sjanse

Politihuset på Grønland åpnet 08.00, så best å være tidlig ute så vi hvertfall hadde gjort vårt beste for at det ting skulle gå litt mer på skinner. Vi våknet derfor super tidlig og tok t-banen 07.00 slik at vi sto klare på utsiden litt før halv åtte. Vi ble litt små stresset da vi så det allerede da var flere enn oss der. Heldigvis under 20 stk, så vi ville hvertfall få kølapp. Fy søren og tiden går sakte når man står sånn og venter på viserne skal flytte seg. Kaldt hadde det også blitt, ettersom vi ikke hadde med oss klær for å holde varmen i vinterkulda, godt at farmor åpnet klesskapet og lånte oss ullsokker, varme gensere, votter og luer. 

Endelig ble klokken åtte blank og dørene åpnet seg, vi trykket på knappen og fikk nr. 013 altså var vi ikke så langt bak i køen. Ventearealet var stort og det var vell bare flaks at vi fikk sitteplass i sofaene. Skjermene på veggen byttet ut nummer for nummer, køen gikk fremover. En forstyrrende pipelyd ga oss signal om å kikke opp på skjermen. Ikke oss enda nei, klokken gikk og ble 09.00. "PIIIP", endelig vår tur. Bort til skranke nr. 9 og forklare hvordan situasjonen var. Det så veldig mørkt ut et lite sekund, men joda med litt flaks kunne vi få laget et pass nå og få det litt senere på dagen. Håret bak ørene, opp med stolen og rak i ryggen. Da var bildet tatt, og signaturen ble skrevet med en skjelven og litt nervøs hånd. Uansett hva som skjedde nå så var det et nytt pass på vei, om det kom i dag eller om 10 dager. "Kom tilbake etter klokken 11, da skal dagens levering være klar.".

En hel haug med død-tid å ta i bruk, litt kaffe kanskje? Passer alltid bra med en kaffe, så slik ble det. En stor og god kopp kaffe pluss en bringebær-muffin. Det var lett å få høye forhåpninger der vi satt å ventet på tiden nok en gang, men vi ble enige om at vi bare burde ta minutt for minutt frem til vi satt på t-banen på vei tilbake. Uansett hva som ville skje i løpet av de neste to timene så hadde vi i allefall ikke gitt opp og vi hadde gjort vårt beste for å prøve å få orden på kaoset. Likevel klarte vi ikke å holde oss helt.. Bare en liten sjekk om det gikk noe fly samme dag eller dagen etter. 

Vi tok på oss ytterjakke og votter, ruslet ut av kaféen og gikk oss en tur gatelangs. Plutselig var vi på oppdagelsesferd på Grønland, men det var akkurat som om klokken sto helt stille og nesten gikk baklengs så treigt som den gikk. Omsider ble klokken 10.55 og vi begynte å gå tilbake mot politihuset. Ny kølapp, men denne gangen i en annen kø, og enda litt mer venting. Skranke nr.12, det ble oss. Det kilte og kriblet godt i magen på vei bort. Vi sa vi skulle hente et pass og ble bedt om å gi fra oss det gamle. "Leveringen har akkurat komme, jeg skal gå å sjekke for dere om det har kommet", og damen forsvant.. Vi så på hverandre og krysset så mange fingre som vi bare klarte. Hun kom gående mot skranken igjen, med en konvolutt i hånden. De reddet turen vår, eller ihvertfall så godt det lot seg gjøre. Vi hoppet og danset av glede ned mot t-banen. Fortvilelsen ble til glede og stresset over til raske varmende hjertebank.

Tilbake i leiligheten til farmor, dro vi frem hver vår mac og prøvde å finne nye flybilletter. Vi fikk litt å drikke og fortsatte researchen, skulle vi bare gjøre det? Jupp, så var det gjort, nye billetter kjøpt. Flyet skulle gå veldig tidlig dagen etter så vi tok inn på hotell i nærheten av Gardemoen. På veien dit, stoppet vi innom søsteren til Vetle. Vi ser de ikke så ofte lenger siden de bor i Oslo, så var veldig hyggelig å få noen timer sammen. Litt pizza og is, før vi fant veien mot hotellet. Vekkeklokken ble satt på til å ringe litt før fire på morgenen, så var bare å komme seg i seng.
 

Resten av reisen kommer, så følg med! Vi blogges :D

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

legg meg til som venn

19 år fra Tønsberg. Så hyggelig at nettopp du besøker bloggen min, og velkommen til min blogg. Dette er tvert i mot en moteblogg. Jeg skriver om tanker, opplevelser og min hverdag. Følg meg gjerne på instagram også, hellemuu!


Follow

Kontakt


hellemarieundrum@gmail.com


KategorierArkiv
hits