Vietnam dag-6-8

En by som aldri sover. Store folkemngder over alt. Finnes det egentlig stillhet i denne byen? De tre siste dagene har vært så travle og spennende så bloggen har forsvunnet litt bakover i tankene mine. Vi har forflyttet oss sydover i Vietnam og er nå i den største byen i landet, Ho Chi Minh. Har rett og slett vært super spennende med ny by og et nytt sted, og veldig hektisk. Trafikken er mer hektisk og folk her har ikke tolmodighet i det hele tatt, de er mest opptatte av å komme raskest mulig frem. Vi har fått gått mye rundt i byen, til og med gått oss litt vill en gang. Synes personlig det er den beste måten å bli kjent i en ny by, bli kjent med de nye menneskene og den nye kulturen i et land man aldri har vært i før. Noe som er sykt kult her er at fra fredag til søndag stenger de av hovedgatene i alle byer på kvelden så man kan gå rundt uten å sette livet på prøve i trafikken. Da vi var ute å gikk i går begnte det å regne, altså det regnet så mye at du vil ikke tro det. Jeg har aldri sett at det har falt så mye vann ned fra himmelen noen gang. Vi har også fått smakt på enda flere nye retter, så blir spennende å prøve å gjennskape noen av rettene hjemme for venner og familie. Det gleder jeg meg til. 

Vietnam er jo et land med mye historie og det har skjedd mye her. De var jo en fransk koloni veldig veldig lenge, før de ble endelig ble selvstendige. Det rakk de desverre ikke være lenge før amrikanerne startet Vietnamkrigen. Vi har vært på et museum til minne for denne forferdelige hendelsen, og det var veldig sterkt å se bilder, våpen og torturmetoder de brukte i fengslene under krigen. Har til og med sett en giliotin som ble brukt under den tiden. De er heldigvis blitt forbudt. Jeg gikk rundt med klump i magen under hele oppholdet på museet og felte ett par tårer underveis. Man kan lese så mye man vil før man kommer å ser hva som virkelig har skjedd, men når alt kommer rett foran deg blir det så veldig sterkt. Så derfor har det vært veldig deilig å ikke gjøre så veldig mye i dag. Vi skal snart ut å spise på en resturant som ligger i Ho Chi Minh sitt høyeste bygg, i 51. etasje. Så det gleder vi oss begge til, blir kult å se byen fra så høyt.

#foto #reise #ferie #familie #venner #kjærlighet #kjæreste #utlandet #mat #oppskrift #party #helse #trening

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

legg meg til som venn

19 år fra Tønsberg. Så hyggelig at nettopp du besøker bloggen min, og velkommen til min blogg. Dette er tvert i mot en moteblogg. Jeg skriver om tanker, opplevelser og min hverdag. Følg meg gjerne på instagram også, hellemuu!


Follow

Kontakt


hellemarieundrum@gmail.com


KategorierArkiv
hits