Vietnam dag-10Klare til å utforske, sto vi klare 06.50. Vi ble plukket opp av tourguide, og var så heldige at vi fikk privat-tour da det bare var oss som hadde meldt oss på turen. Det som er så fint med å få guidet-tur er jo at man lærer masse nytt, vår guide hadde utdannelse innenfor historie så det var jo helt perfekt. Han lærte oss masse om Ho Chi Minh City, i bilturen på vei til en gresshoppe-gård. Har aldri sett så mye gresshopper på et sted noen gang, heldigvis klarer de ikke fly på samme måte som ville gresshopper så vi slapp å få de over hele kroppen. Jeg må innrømme at jeg synes det var ganske så ekkelt å gå inn i "låven" med tusenvis av innsekter. 

Derfra dro vi til Chi Cu tunellene som vietnamesiske soldater brukte under vietnamkrigen. Veldig imponerende hvordan de laget dette kanalsystemet, med feller og miner for å lure amerikanerne. Til tross for at de ikke hadde noe særlig moderne våpen fikk de likevel beskyttet seg mot bomber og fienden. De levde så og si under bakken. Alle bøndene, gjorde jobben sin som bonde på dagen og var soldater på natten, både kvinner og menn. Vietnameserne laget seg masse lure systemer og utsyr for å beskytte seg. Har lært så mye og kunne skrevet masse om det, men poenget mitt er hvertfall at det var veldig kult å se ting fra dette perspektivet og ikke det amerikanske, som ofte blir visst i film osv.


Mulig du har hørt om kjemikaliene som ble sprøytet utover landet her i Vietnam, det har skadet mange. Det er derfor mange vietnamesere som er handikappet på en eller annen måte. Staten har opprettet verksteder hvor de kan utføre kunstneriske jobber, slik at de har en jobb og noe å gå til. Vi har vært på flere sånne verksteder og det er veldig imponerende hva de driver med. For en tolmodighet og kretivitet. På bildene de lager ligger det en prosess som tar to måneder å utføre. Så har vært en bengivenhetsfull dag med masse lærdom og forståelse. God natt!

#reise #historie #religion #venner #familie #helse #trening #kjæreste #interiør #hjem 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

legg meg til som venn

19 år fra Tønsberg. Så hyggelig at nettopp du besøker bloggen min, og velkommen til min blogg. Dette er tvert i mot en moteblogg. Jeg skriver om tanker, opplevelser og min hverdag. Følg meg gjerne på instagram også, hellemuu!


Follow

Kontakt


hellemarieundrum@gmail.com


KategorierArkiv
hits